Xbox Series X blir namnet på nästa Xbox nu när projektnamnet Scarlet har spelat ut sin roll. Personligen tyckte jag Scarlet var ett bra namn men namnet spelar egentligen ingen roll, de flesta kommer förmodligen bara kalla den Xbox i alla fall. De skryter med 4 gånger så kraftfull hårdvara och upp till 120 bilder per sekund i 4K-upplösning samt förberedelser för 8K när det nu blir en grej. Som beryktat kommer den nya krysslådan också lägga stort fokus på molnet, du ska kunna streama från din egen konsol men också använda Microsofts egna molnmaskiner för att driva en virtuell konsol genom deras Gamepass.

Xbox Series X 1

Den nya handkontrollen ska vara bättre anpassad för fler sorts händer och vara kompatibel med Windows 10-maskiner från början, utan behov av en dongel. En fin nyhet är att handkontrollen ska ha en knapp dedikerad till att ta skärmbilder och spela in filmklipp, något jag gör flitigt sedan jag började recensera spel. Att denna processen blir smidigare är en jätteglad nyhet.

Utseendemässigt fick designen mig direkt att tänka på en stående skokartong. Inte särskilt snygg men samtidigt ganska diskret och den går faktiskt att lägga ner och den blir på så vis lätt att dölja. Jag förstår egentligen inte ens varför de flesta bilder visar den stående, jag har aldrig sett en TV-bänk där en stående Xbox Series X skulle se vettig ut.

För att visa upp den nya konsolens krafter kommer den släpaas tillsammans med en uppföljare till det känslomässigt tunga spelet Hellblade: Senua’s Sacrifice.

Senua’s Saga: Hellblade 2 har premiär tillsammans med Xbox Series X under julhandeln 2020.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here