Namn: Vulcan TKL Pro PC Arctic White
Plattform: PC
Företag: ROCCAT
Pris: €159,99 (eu.roccat.com)
Testat i spelen: Destiny 2 + Warzone

Snabbfakta
Långvarig livscykel (100 miljoner tangenttryckningar)
Media Kontrollknappar
Optisk switch med mekanisk känsla

Mått & Vikt
Höjd(cm) 3,4
Bredd(cm) 36
Djup(cm) 13,33
Kabellängd(m) 2
Vikt(g)  660

 

Första gången jag provade tangentbord från Roccat var förra året när jag gjorde en recension på Roccat Vulcan 121 AIMO. Jag minns hur jag föll för tangentbordet direkt och hur nöjd jag var då Vulcans design och tangenterna var både snygga och sköna.
Jag har alltid haft svårt för tangentbord och aldrig känt att jag verkligen hittat det rätta. Jag har alltid varit okej med de jag använt som har funkat någorlunda bra.
Tyvärr spelade jag lite väl aggressivt under en tid vilket ledde till att D knappen på min Vulcan blev lite seg och var tvungen att byta tangentbord och gick igenom tre olika tangentbord inom loppet av ett år för att jag inte trivdes med dem. Jag blev aldrig nöjd, det ena kändes klumpigt, det andra lät för mycket och det tredje var inte snyggt, Det är viktigt med ett snyggt tangentbord.

Nu är det äntligen dags att recensera ett nytt Vulcan-tangentbord, inget mindre än Vulcan TKL Pro Arctic White som släpps 6:e december, det svarta finns redan ute. TLK Pro påminner om 121 AIMO på alla sätt och vis, men det finns tre saker som skiljer sig.
TKL Vit har en aluminiumfärgad botten som gör att färgerna lyser mycket mer och det ger en starkare och snyggare färg.
Ratten till volymen är på samma ställe men tunnare och avlång med en knapp bredvid för att stänga av ljudet medan 121 AIMO har tre knappar bredvid volymratten.
Den tredje är att TKL inte har sifferpadsen på höger sida.
Jag har aldrig behövt dem när jag spelar datorspel och därför har de egentligen ingen betydelse för mig.
Tangenterna är snabba och väldigt sköna för fingrarna. Ljudet är inte alls högt när man klickar vilket är perfekt för mig.

 

Känslan jag hade när jag fick 121 Aimo är desamma som TKL. Det är dammtåligt, snyggt och skönt att använda. De som känner mig vet att jag är kräsen när det gäller tangentbord. Detta passar perfekt för mig och mitt spelande.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here