I helgen skulle en serie turneringar i arkadspelet Starwing Paradox ha arrangerats i Japan. Nu blir det inte så – på grund av dödshot mot Square Enix ledning, skriver sajten Kotaku.

Efter att flertalet dödshot den senaste tiden riktats mot Square Enix ledning har företaget valt att ställa in turneringarna.

I ett officiellt uttalande som översatts av Kotaku skriver Square Enix att hoten anmälts till polisen, men att turneringarna ändå ställs in som en säkerhetsåtgärd.

Tidigare denna månad greps en man efter att ha hotat Square Enix med en upprepning av det mordbrandsattentat som i juli dödade 33 personer på företaget Kyoto Animation. Anledningen till hotet ska ha varit att han var missnöjd med ett mobilspel.

Tidigare i år greps ännu en man efter att ha dödshotat Square Enix personal, även han på grund av missnöje med ett spel.

De inställda turneringar skulle ha hållits denna och nästkommande helg i städerna Tokyo, Yokohama, Nagoya och Fukuoka.

Spelet Starwing Paradox är ett mecha-arkad-spel från studion Sundruise, som även ligger bakom Gundam. I spelet ska två lag om åtta spelare attackera motståndarlagets bas med hjälp av varsin enorm mecha-robot.


MER LÄSNING:

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here