Jag ska berätta om min favoritanime. Den som jag rekommenderar till alla vare sig jag känner dem eller ej.

Haikyuu handlar om ett volleyboll-lag. Om någon genast tänkte ”men jag gillar inte sport” kan jag garantera att det spelar egentligen inte någon större roll.

Jag ska förklara.

I första säsongen av Haikyuu står seriens två huvudkaraktärer i störst fokus. Hinata Shoyo är ett energiknippe med stort hjärta som ser allt det goda i sina lagkamrater. Även om han saknar längden och de rätta erfarenheterna tänker han inte ge upp sin dröm om att bli den mest fulländade spelaren på planen. Det enda Tobio Kageyama saknar är empati och samarbetsförmåga. Han framställs som ett sportsligt geni, men ställer allt för höga krav på sin omgivning, så pass höga att hans egna lagkamrater vänder honom ryggen.

Denna omaka duo möts för allra första gången i en match där Kageyamas lag står som överlägsna vinnare. Med en brinnande passion för volleyboll och tårar i ögonen bestämmer sig Hinata för att Kageyama aldrig mer ska stå i vägen för hans stora dröm och går vidare med rak rygg.

Tiden går och Hinata börjar på en ny skola som betyder en ny början och en ny chans att visa vad han går för. Det här är hans lyckligaste stund i livet.

Tills han slår upp dörrarna till sporthallen och mitt framför honom står Kageyama.

Till en början vägrar dem att samarbeta, ända tills lagkaptenen Daichi sätter ett ultimatum – ”lär er samarbeta, annars har ni ingen plats i laget”. Duon inser att dem inte har så mycket att välja på.

Haikyuu innehåller ett fantastiskt karaktärsgalleri. Vi får lära känna flera unika personligheter under seriens gång som räcker sig i tre säsonger hittills. Vi har den pålitliga lagkaptenen, lagets stora talang som inte tror på sin egen förmåga och geniet som inte engagerar sig för att han är rädd för att förlora allt.

Haikyuus största styrka ligger i karaktärsberättelserna. Serien fokuserar inte enbart på sporten som dem utövar utan det handlar lika mycket om relationer, vänskap och om personlig utveckling. Det är en berättelse som sveps in i en perfekt balans mellan drama och humor.

Tycker man om det, kommer man att tycka om Haikyuu.

Det lovar jag.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here