Oktober är skräckens och halloweens månad. Dagarna blir kortare och mörkare, vad passar väl bättre än att ta fram ett eller några skräckspel och gotta sig en kall oktoberkväll! Om ni letar efter ett bra och läskigt spel till höstens och vinterns kvällar har ni kommit rätt. Här är bara några av de bästa skräckspelen som finns just nu!

  1. Heavy Rain
Fem skräckspel som passar till hösten/vintern 1
Amazon.com

Heavy Rain är nog inte ett spel som man förknippar med skräck, men det har en hel del läskiga scener. Spelet handlar om att det är någon som kidnappar pojkar som sen hittas döda och blöta tillsammans med en origamifigur i handen. 

I spelet kommer du att få spela fyra karaktärer : FBI-agenten Norman Jayden, privatdetektiven Scott Shelby, journalisten Madison Paige och pappan Ethan Mars. Ditt jobb är att hitta mördaren innan någon annan pojke dör. Det är viktigt att du är smart och snabb, för varje val du gör har en betydelse i resten av spelet.

Heavy Rain hamnar i denna lista för att det finns en del bitar av spelet som är rätt skrämmande. En fråga till er alla: Skulle du kunna göra vad som helst för att rädda den du älskar? För det är just vad det här spelet handlar om.

Spelet finns även till Playstation 4.

  1. The Last of Us: Remastered
Fem skräckspel som passar till hösten/vintern 2
Playstation.com

Vid det här laget har de flesta hört talas om the last of Us och den har blivit en favorit hos de som spelat den.

Spelet handlar om en zombieapokalyps där 60 procent av mänskligheten har blivit till zombier. Allt började med att en svamp av arten Cordyceps fungus har muteras från att enbart kunna zombifiera insekter till att även göra människor till zombier. (svampen existerar i verkligheten, men gör bara insekter till zombie liknande insekter. Den tar över deras hjärnor)

I spelet får vi möta Joel och Ellie  och vi får vara med deras färd att hitta militärgruppen Fireflies som bland annat letar efter ett botemedel mot zombieinfektionen. Vi får följa deras resa genom USA där de möter zombies, kannibaler och andra faror längst med vägen.

  1. Resident Evil 7 Biohazard
Fem skräckspel som passar till hösten/vintern 3
GAMIVO.COM

Resident Evil 7 är ett skräckspel som man kommer att älska. Man är ständigt på sin vakt faror lurar överallt. Du spelar som Ethan Winter, en man som letar efter sin fru Mia Winter som har varit försvunnen i tre år. En dag får han ett videomeddelande från Mia där hon säger till Ethan att hålla sig borta. Ethan lyckas spåra Mia till Dulvey, Louisiana, och åker dit för att ta henne hem. Det visar sig vara lättare sagt än gjort. Han hittar Mia, men hon är inte riktigt sig själv. Hon och andra har blivit besatt av en tjej som heter Eveline som i sin tur är infekterad med ett virus.

Resident Evil fortsätter att leverera bra zombieskräck. Man får ingen lugn stund utan är alltid på spänn och förväntansfull över vad som ska hända härnäst i spelet!

  1. Alien Isolation
Fem skräckspel som passar till hösten/vintern 4
mobygames.com

Vad är inte mer skrämmande än att vara fast på en rymdstation? Du och några från din besättning är där men ni är inte ensamma i skuggorna lurar en okänd varelse som är ute efter er.

Spelet är ett förstapersonsspel och utspelar sig år 2137, det vill säga 15 år efter det som hände i filmen Alien. Man spelar som Amanda Ripley som letar efter sin försvunna mamma, Ellen Ripley. Hon och några andra män och kvinnor söker efter Amandas mamma och kommer i kontakt med något som de inte kan hantera. 

Spelet är en klar och ren skräckupplevelse där du måste gömma dig för xenomorfen samt överlista den för att överleva. Alla som tycker om Alien-filmerna kommer att älska det här spelet.

  1. Outlast
Fem skräckspel som passar till hösten/vintern 5
redbarrelsgame.com

Tänk dig att du befinner dig på ett mentalsjukhus där alla patienter mer eller mindre är ute efter att döda dig. Strömmen fungerar inte och den enda ljuskällan du har är din kamera som du kan se i mörkret med. Du måste hela tiden leta efter batterier eftersom de i kameran snabbt tar slut. När det händer står du i mörkret med människor som lurar i varje hörn, i väntan på att få tag på dig.

Det är precis vad Outlast handlar om. Du spelar som journalisten Miles Upshur som vill undersöka Mount Massives mentalsjukhus efter att ha fått en anonym e-post om att de håller på att experimentera på patienterna. Han får det han var ute efter, men frågan är om han kommer ut därifrån för att publicera det som händer på mentalsjukhuset.

Spelet är rena skräckupplevelsen. Man får ingen ro, det kommer ständigt upp nya hot och man måste alltid vara på sin vakt! 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here