Nu kan man inte bara besöka ”Paper-Mario-”världen virtuellt, utan också i verkligheten med “Nintendo Labo” som släpps den 27 april till Nintendo Switch!

 

 “Nintendo Labo” är ett tillägg origami-älskare. Med hjälp av kartongbitar bygger spelaren ihop olika föremål som utnyttjar den delbara switch-kontrollen för att kunna bygga nya kontroller. Då klossarna är gjorda i kartong finns det många möjligheter att smycka dem på valfritt sätt!

 De två olika baspaketen med spel som ingår i “Nintendo Labo”s byggsatser finns “robot kit” och “variety kit”. “Variety Kit” innehåller byggsatser till ett piano, fiskespö, motorcykelstyre, radiostyrd bil och ett tamagochi-likande hus. “Robot kit” innehåller ett robotspel. 

 Spelaren får även en insyn i hur spelens teknik fungerar, vilket kommer hjälpa med den nya funktionen som avslöjades av Nintendo häromdagen.

 

 Det kommer finnas möjlighet att göra sina egna spel och kontroller i kartong med “Nintendo Labo”! Med enkla inställningar bestämmer spelaren hur deras egna spel ska fungera och kan därmed skapa egna kreationer, genom att bestämma vilka tryckpunkter på skärmen som ska användas och vilken funktion switch-kontrollerna ska ha- och en hel värld av möjligheter öppnas. Med denna funktion går ”Nintendo Labo” i samma anda som “Mario-Maker” där spelarens egna kreativitet är viktigast.

 

Länk till trailer: https://www.youtube.com/watch?v=5cRE95J4Xb4

 

Bildkälla : game-debate.org

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here