Jag älskar att utforska när jag flyger omkring i Azeroth. Blizzard har under årens lopp sett till att smycka landskapen med annat än bara träd och byggnader. Håller man ögonen uppe när man är ute på någon av sina expeditioner är chansen stor att stöta på ett s.k gömställe. Ibland kan det handla om en npc som säljer specifika varor och som utlokaliserats till ett ställe som inte är känt för gemene man.

De här två ställena har inte varor till salu. De har, för att vara ärlig, inte någon större funktion alls då det kommer till interaktion i spelet. Ändå berättar båda de här platserna en otrolig historia. En historia du själv kan forma till med hjälp av att läsa in omgivningen mellan raderna.

Ett gömställe finns i Northrend, på en klippa som ser ut över the Nexus för att vara exakt. Det är en trio som lagt upp sina stafflin för att måla av undret framför dem. När du landar bland konstnärerna är det Kanai Griffith som hälsar dig välkommen. Han ber dig ta ett staffli och slå dig ner, vilket du tyvärr inte kan göra.

Det här gömstället är ett minnesmärke till en av Blizzards landskapskonstnärer, Kevin Kanai Griffith. Griffith gick bort 2014 och hans arbete kan inte bara ses World of Warcraft utan även i Diablo. Det gör den här historien till både vacker och ruskig.

Ett annat ställe som har en oskriven historia finns belägen i det snöiga Dun Morogh. Precis som med konstnärerna är det här ett gömställe du inte kan interagera med men som ändå vinklar en intressant händelse.

Flyger du upp till nordöstra delen av Dun Morogh kommer du stöta på ett litet campingområde med ett tomt tält och en brasa som ännu är i full gång. Runt tältet kan du se en björnmamma och hennes två små ungar snoka omkring.

Ett stenkast därifrån märker du snart två fullvuxna björnar som jagat upp någon i trädet. Vid en närmare titt upptäcker du att det är två dvärgar som sitter i trädet medan de argsinta björnarna håller ett vaksamt öga nedanför.

Det roliga med den här oskrivna historien är alla de obesvarade frågorna man har genom att läsa mellan raderna.

Vad gjorde de här ute mitt i vintern?

Var de inga stora jägare som försökte jaga bort björnarna?

Varför tyckte de att ett och samma träd var en bra idé?

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here