Äntligen har en ny trailer släppts för Hideo Kojimas mystiska spelprojekt Death Stranding – och den enigmatiska nya karaktären spelad av Troy Baker.

Det var under slutet av förra veckans fyra dagar långa Tokyo Game Show 2018 som Metal Gear Solid-pappan Hideo Kojima dök upp på Playstation-scenen för att framföra lite nyheter om sitt efterlängtade – och mystiska – spel Death Stranding.

Till publikens stora glädje levererades även en purfärsk trailer för spelet, vars releasedatum i dagsläget inte är känt.

I trailern presenteras vi för en ny, gåtfull antagonist klädd i en gyllene dödskallemask. Genom att ta av sig masken och kasta den till marken åkallar denne ett kluster av mörka, slingrande människoskepnader ur den leriga marken.

Dessa flätas sedan samman för att bilda en enorm övernaturligt monstervarelse som Norman Reedus karaktär Sam Porter Bridges förmodligen strax kommer att behöva slåss mot.

Trailern tar slut innan den lystna publiken hunnit få veta något mer om antagonisten eller det nya spelet, men den väcker definitivt många spännande frågor – och en ännu större längtan efter ett releasedatum.

Den nya karaktärens engelska röstspår görs av Troy Baker, som tidigare bland annat tillhandahållit rösten åt Revolver Ocelot från Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Han sällar sig därmed till projektets redan digra uppsättningen framstående röststjärnor – däribland Norman Reedus, Mads Mikkelsen, Lea Seydoux och Lindsay Wagner.

Utvecklingen av Death Stranding började 2015, strax efter Hideo Kojimas omtalade skilsmässa med spelföretaget Konami. Det presenterades för publiken första gången under E3-mässan 2016, men fortfarande är väldigt lite känt kring det mystiska projektet.

Under 2016 års upplaga av Tokyo Game Show droppade Kojima ett par ledtrådar kring ett eventuellt releasedatum.

– Det kommer att vara ute före de Olympiska spelen, sade han enligt IGN – och anspelade då förmodligen på sommar-OS i Tokyo 2020. Sedan fortsatte han:

– För att gå lite längre, det finns en film som heter Akira, och det kommer att komma ut innan året då Akira utspelar sig.

Uttalandet har fått många att spekulera om att spelet skulle vara ute senast 2018, i och med att den klassiska anime-filmen utspelar sig 2019. Några uppdateringar på den fronten fick vi dock inte under förra veckans mässa, och året drar mot sitt slut.

Det vore nog allt för modigt att anta att vi ser ett spelsläpp innan nyår, men vem vet – konstigare saker har ju i och för sig hänt förr.


LÄS ÄVEN:

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here