Det har gått hårt åt i spelvärlden tack vare Corona, förutom att tvinga spelutvecklare att sitta hemma och sätta ihop sina spel så ställdes också årets största event E3 in. Men Steam tar nu tag i problemet.

Tidigare under våren meddelade E3 att deras årliga konvent inte skulle bli av på grund av Coronaviruset, i samma meddelande nämnde de online lösningar för att se till att eventet fortfarande kunde bli av. Kort därefter kom informationen att det inte blev någon online lösning heller, så E3 är nu officiellt helt inställt.

Inga event som skulle visa upp utvecklare och framtida spel, framtiden såg väldigt blek ut för spelare tills Valve hoppade in i smeten. Via deras stora system Steam, en plattform fylld till brädden med spel av kända och mindre kända utvecklare, ska det vara en spel festival under sommaren. Från den 9 juni till den 14 juni, under den period som E3 skulle ha varit egentligen, kommer Steam Game Festival: Summer Edition äga rum.

Under mars ägde Steam Game Festival: Spring Edition rum, där det fanns en hel del demos att ta del av från spelutvecklare samt spel som en kunde sätta på önskelistan på en gång och om Summer Edition är likadant så kan vi förvänta oss en hel del godbitar. För de som vill visa upp sitt eget spel under festivalen finns det ett formulär, det är bara att följa instruktionerna för chansen att få visa upp sitt egna spel. Steam har också satt upp en påminnelse för de som inte vill missa starten.

Vad vi kommer få tal del är ännu inte helt avslöjat men förvänta er demos, nya spel samt förhoppningsvis en hel del intervjuer med spelutvecklare.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here